Anmeldelse/Book review: Vejen til dit Hjerte/The Map that Leads to You [Reklame/Anmeldereksemplar/Co

Billederne er fra min Instagram-profil

@annawchristensen

Information om bogen:

 • Titel: Vejen til dit Hjerte

 • Originaltitel: The Map that Leads to You

 • Forfatter: J.P. Monninger

 • Sideantal: 416

 • Udgivet af: Lovebooks, Lindhardt og Ringhof

 • Udgivelsesår: 2018

 • Sprog: Dansk

 • Originalsprog: Engelsk

 • Andre værker af samme forfatter: Eternal on the Water (2010), The World As We Know It (2011), Margaret From Maine (2012) samt et utal af andre bøger.

 • Ekstra info: Vejen til dit Hjerte er den første bog, forfatteren har fået udgivet på dansk.

REKLAME

(Bogen er et anmeldereksemplar, jeg har modtaget fra forlagene Lovebooks og Lindhardt og Ringhof.

Alle holdninger er mine egne.)

Kort om handlingen

Heather er netop blevet færdig på college og har planlagt sin fremtid ned til mindste detalje. Først skal hun rejse udenlands med et par veninder, og så skal hun starte nyt job og langsomt arbejde sig op ad karrierestigen.

Men så møder hun Jack - en passioneret eventyrer - i en togvogn i Europa. Han har ingen planer, udover at følge den rute, hans bedstefar har nedfældet i sin dagbog. Det fører ham til smukke, romantiske storbyer som Prag og Paris.

Heather dropper sin egen nøje tilrettelagte rejse og følger med ham, og de forelsker sig i hinanden. Det søde rejseliv kan dog ikke vare ved, for Heather har forpligtelser hjemme i USA, og hun overtaler derfor Jack til at tage med hende tilbage. Men Jack har en hemmelighed, som kan ændre absolut alt.

- Bogens bagsidetekst

Vejen til dit Hjerte var en hyggelig og romantisk bog at læse. Allerede i begyndelsen blev den romantiske stemning sat i form af, at størstedelen af romanen foregår på en rejse rundt til diverse romantiske destinationer i Europa, og særligt Paris, Frankrig. Det er så nøje beskrevet, at man selv drømmer sig dertil med et par veninder eller en elsker, blot for at kunne se de seværdigheder, der nævnes i bogen, samt opleve den stemning, der kommer til udtryk i bogens beskrivelser. Tilmed har forfatteren nogle steder valgt at ændre i fortællervinklen, ved at skrive "du" i stedet for "jeg". Størstedelen af romanen er skrevet i jeg-fortæller fra den unge kvinde Heathers perspektiv, men hen imod slutningen bliver teksten henvendt mere direkte til læseren netop ved at skrive "du" i stedet for "jeg". Dette forstærker blot førnævnte følelse og drøm om selv at opleve de smukke byer i endnu højere grad. Det er rigtig godt gennemtænkt af forfatteren, efter min mening.

Det skal dog nævnes, at jeg har meget blandede følelser omkring denne roman. På den ene side indeholder den et væld af anderledes og blandede karakterer, der har hver deres særlige træk, som er ganske fascinerende. Specielt Jack er en karakter med masser af dybde, og man når faktisk aldrig til bunds i hans personlighed. Dog er min klare holdning, at hele bogens persongalleri rummer intet andet end masser af interessante træk og ubesvarede spørgsmål om karaktererne, så det er ikke kun Jack, der er en fed karakter. Det er altid et spændende twist, når man ikke får alting at vide, fordi læseren selv må filosofere og udfylde de huller, man har hist og her. Så de ubesvarede spørgsmål om karaktererne er ganske kærkomne. Jeg ville helt bestemt gerne høre mere om eksempelvis Heathers barndom med et par forældre, der er meget formanende og har tonsvis af forventninger, hun desperat forsøger at leve op til. Og jeg elsker selv at få lov til at filosofere over sådanne ting undervejs og efter læsningen.

Desværre føler jeg på den anden side også, at der er en del mangler ved romanens plot. Det er ikke et dårligt eller usammenhængende plot, langt fra. Men jeg savner spænding, drama, intriger og konflikter, der holder mig til ilden undervejs, samt får mig til at trippe i stolen af nysgerrighed over, hvor historien skal ende. Denne følelse fik jeg ikke helt at mærke, da jeg læste Vejen til dit Hjerte. Jeg nød at læse bogen og fandt den velskrevet, hyggelig, hjertevarmende og god, men jeg blev ikke synderligt mærket af den. For mig var det mere en hyggelæsning end den hjerteskærende fortælling, som plottwistet i bogens slutning var ment til at skulle dreje den henimod. Og jeg synes også, at det er synd, netop det twist ikke fik lov til at fylde mere i romanen. Det var først omkring side 320, at der for alvor kom noget spænding i handlingen, efter min mening. Først her begynder spørgsmålene, der holder læserens nysgerrighed under læsningen, dukkede op. Jeg savnede i høj grad, at der var bare et enkelt eller to helt fra starten. Eller en konflikt der ikke blev løst i løbet af et kapitel eller to. Dem var der nemlig flere af i begyndelsen af plottet. Men som sagt er bogen ikke dårlig på nogen måde. Den er romantisk og sød. Og jeg var begejstret over at se en anderledes mandlig karakter i form af Jack og Raef, der begge to er deres egen og ikke et par stereotype pladderromantiske fyre, som man så ofte møder i romantik-genren. Jeg synes blot, at det ville have forbedret bogen endnu mere, hvis nogle af ovenstående var mere fremtrædende. Derudover er der et punkt, jeg synes bør nævnes, når det kommer til skrivestilen. Der var nemlig flere steder undervejs, hvor jeg studsede over, at sætningerne er yderst lange - nogle steder så lange, at man faktisk kan miste overblikket i selve sætningen. Dette træder især i kraft i de afsnit, der er skrevet om fra jeg-fortæller til "du". Det er nogle afsnit med mange beskrivelser, og det bliver lidt rodet, når sætningerne samtidig er vildt lange. Man kunne med fordel have delt disse afsnit op i flere sætninger, så det ikke blev så rodet for læseren. Ellers er jeg ganske tilfreds med skrivestilen og er specielt glad for de mange detaljerede beskrivelser.

Alt i alt er det en bog, jeg klart vil anbefale til netop denne årstid, hvor der er sol og sommer i luften. Jeg er mener helt bestemt, at Vejen til dit Hjerte er den perfekte feriebog med masser af kærlighed og feriestemning. Man får ovenikøbet lov til at tage med på en rejse rundt i Europa, mens man selv sidder derhjemme - Det er da en kæmpe bonus! Og hvis man så er så heldig at kunne læse bogen nær et brusende hav, vil jeg mene, at man er helt parat til en skøn kærlighedsrejse.

Jeg nød i hvert fald selv at læse Vejen til dit Hjerte midt i sommervejret, selvom det blev uden havet ved min side, og derfor får bogen 3,5 glade stjerner herfra! Stort tillykke til J.P. Monninger med sin første udgivelse i Danmark - Jeg håber personligt, at der kommer endnu flere!

Tusind tak til Lovebooks samt Lindhardt og Ringhof for anmeldereksemplaret! Det var en rigtig hyggelig og dejlig læseoplevelse!

Denne anmeldelse er helt og aldeles baseret på mine personlige meninger og holdninger og er på ingen måde blevet påvirket af hverken forlaget eller forfatteren.

English version of the review

The pictures are from my Instagram-profile

@annawchristensen

Information about the book:

 • Title: Vejen til dit Hjerte

 • Original title: The Map that Leads to You

 • Author: J.P. Monninger

 • Number of pages: 416

 • Published by: Lovebooks, Lindhardt og Ringhof

 • Published in: 2018

 • Language: Danish

 • Original language: English

 • Other books by the author: Eternal on the Water (2010), The World As We Know It (2011), Margaret From Maine (2012) and a long list of other novels.

 • Extra information: This is the first of his books that have been translated to Danish.

COMMERCIAL

(I've received this book as a review copy from the publishing companies Lovebooks and Lindhardt og Ringhof. All opinions expressed in this review are my own.)

Résumé

Heather Mulgrew's world is already mapped out: She is going to travel abroad with her friends after college, come back to a great career in September, and head into a life where not much is left to chance. But that was before an encounter on an overnight train introduces her to Jack, a passionate adventurer who changes the course of her journey and her life. Throwing Heather's careful itinerary to the wind, they follow Jack's grandfather's journal through post-World War II era Europe: Vienna, Budapest, Turkey, exotic places that serve only to heighten their feelings. As September looms, Jack urges Heather to stay with him, to keep traveling, to give in to the romance of their experience; Heather convinces him to return to the United States. Jack has a secret that could change everything. And Heather's world is about to be shaken to the core.

- From www.saxo.com

The Map that Leads to You was a cozy, romantic read. The romance started at the very beginning and the setting was set - Most of the novel takes place at a trip around Europe. All of these places are romantic spots, especially Paris in France. It's so well described that the reader starts dreaming about going there as well to see and experience all the wonderful sightseeings that are described in the story. This only gets stronger towards the end of the novel, where the type of narrator changes between "I" and "you". So instead of "I went and saw this..." it says "You went and saw this..." This is very well thought out in my opinion.

However, I must say that it was a very mixed reading experience for me. On one hand, the book is full of interesting and lovely characters that aren't just stereotypes but actually people with minds of their own. Especially Jack and Raef are different from the stereotypes because they aren't the usual "sweet and romantic guy" we usually see in the romance-genre. That is a lovely change in my opinion. I also love the fact that we never get to know everything about the characters and their stories, because that gives the opportunity to start thinking about it yourself. That's always exciting if you ask me.

Sadly, I also feel that the plot in the book have several lacks. It isn't a bad or boring plot, not at all. But I was missing drama, tension and conflicts throughtout the whole book, because I wasn't really curious about much during the beginning. Many of the conflicts were solved within a few chapters and then everything was fine the rest of the time, until a plot twist came in the end. In my opinion, the conflicts and drama didn't really start until page 320, which is more than halfway through the story. This was sad, because I believe there would have been more excitement in the rest of the novel if the plot twist and action in the end had been given more space and focus in the whole story.

However, it is a good and well written book, as I said before. No doubt about that. It's sweet and full of great characters. I just think it would have been even better if there had been more focus on the drama and tension.

Another thing I must mention has something to do with the style of writing. I generally like the style of writing, but there were a lot of places where the sentences were waaay too long. This was especially the case in the parts where the style of narrator changed. There were several times where the sentences were so long that you are close to forgetting how the sentence began, when you get to the end of the sentence. It would have been a good idea to shorten them and perhaps split them into several sentences instead. That way it would be easier for the reader to comprehend all the information. Many of the sentences get messy when it's a detailed describtion that goes on and on without any breaks. This is quite unfortunate since the describtions are very good and part of what I really like about the style of writing. Luckily there's also lots of places where the describtions are just right and lovely to read.

All in all, it is definitely a book I would recommend, especially for this particular time of the year, where there's sun and it's summer. I absolutely think that The Map that Leads to You is the perfect summer read full of love and adventures. You even get to go to various countries in Europe, while sitting at home reading in real life - Who wouldn't love that?!

I for one enjoyed reading The Map that Leads to You in the summer weather, and I therefore give the book 3,5 happy stars! Congratulations to J.P. Monninger on his first translated book in Denmark - I hope there'll be even more in the future!

Thank you so much to Lovebooks and Lindhardt og Ringhof for the review copy! It was a joyful reading experience!

This review is written completely and utterly from my point of view and has in no way been influenced by the publishing company or the author.

Most recent posts
All posts

The Reviewing Author

Anna W. Christensen

                      © 2018-2021 by Anna W. Christensen

Want more? 

Follow me on Instagram:

@annawchristensen

Direct link:

 • Instagram Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now